Opleiding tot docent! 

 

Topais is op zoek naar (aankomende) docenten. Je komt in het "Topais team" en krijgt alle kansen om van jouw modevakschool een succes te maken. Als eigenaresse / zaakvoerder krijg je alle vrijheid en verantwoordelijkheid voor je invulling van jouw bedrijf. 

Topais wilt graag kennismaken en de mogelijkheden bepreken wanneer je:

  • De juiste diploma`s / getuigschriften of certificaten al in bezit hebt.
  • Als je al ergens anders docent was of nog bent.
  • Geen diploma`s hebt, maar wel veel kennis en ervaring opgebouwd. 
  • Heb je nog helemaal geen kennis/ ervaring, maar wel de passie en ambitie om docent te worden, dan wil ik jou alle kansen geven om binnen 3 jaar een modevakschool te starten. Hieronder vindt je alle informatie hieromtrent.

 

Er zijn 2 modevakscholen waar je de nodige opleidingen kunt volgen. Deze zijn aangesloten bij Topais.

In Nederland: FashionVakschool te Breda      www.fashionvakschool.nl

In België: FashIonstudio te Wuustwezel           www.fashionstudio.be

 

Praktische informatie:

 

Toelatingseisen:

Passie en ambitie om alle opleidingen te volgen die Topais nodig acht.

 

Studieduur:

De opleidingen tot docent heeft een studie duur van 32 maanden.

Studiebelasting:

Totale studiebelasting is 1000 uur.

Per week: 8 uur

  • 4 uur per week op locatie.  
  • 4 uur per week thuisstudie.

 

Studie verloop:

Tijdens de studie krijg je na een deel afgemaakt te hebben een evaluatie toets dat bestaat uit de theorie van dat deel. Dit is schriftelijk en zijn onder meer meerkeuze en openvragen en een model waarbij je de patronen tekent en uitwerkt.

Bij de reglementen vind je het evaluatie reglement die van toepassing is op deze opleiding.

 

Investering:

  • Totale kosten opleiding ( incl. examen) vanaf : € 3095,00.  
  • Dit in 1 keer of aangepaste termijnen ( +5% administratie kosten)

De kosten van alle opleidingen met eventuele kortingen en aangepaste termijnen vind je hier

Deze kosten gelden ook wanneer de studie thuis wordt gevolgd.

 

  • Kosten materialen en stoffen is zeer afhankelijk waar je deze gaat aanschaffen en kan niet meegenomen worden met de kosten van de opleiding zelf.

Examen:

Na elke opleiding is het verplicht om examen te doen. Het examen per opleiding duurt maximaal 5 uur. Na het behalen van het examen ontvang je het Topais Fashion Academy diploma. De examengelden zijn inbegrepen.

Meer informatie over het examen vindt je bij het examenreglement en examens veel gestelde vragen.

 

 

Veel gestelde vragen:

Ik heb al een aantal opleidingen gevolgd, maar wil me graag specialiseren in andere opleidingen. Kan ik vrijstelling krijgen?

Wanneer je de opleiding costumière, modinette, kleermaker met een positieve uitkomst hebt gevolgd kan je vrijstelling aanvragen. Ben je al ergens anders docent, dan is het mogelijk om volledige vrijstelling aan te vragen. Als je andere cursussen of opleidingen als; lingerie of bruidsjurken hebt gevolgd krijg je alleen vrijstelling voor die opleidingen. De opleidingen costumière met bijkomende opleiding docent zijn dan wel verplicht om te volgen.  

* Uit hoeveel studie uren bestaan opleiding ( en)?

Costumière: 576

Specialisatie: max. 360

Docent: 65

Tijdens de docenten opleiding ga je maximaal 1 maand stage lopen in 1 van de modevakscholen.

* Zijn er ook nog andere opleidingen die ik kan volgen?

Naast de verplichte opleidingen kan je na het behalen hiervan je specialiseren. Op de site vindt je onder andere lingeriedesign, bruidsjurkendesign, cocktailjurken, avondjurkendesign en patroondesign herenmode. Deze opleidingen mag je volgen naast je eigen school om je opleidingen aanbod te vergroten. 

* Welke kosten komen buiten de kosten van de opleiding er nog bij?

Dit is afhankelijk van de opleidingen die je gaat volgen. Kijk voor meer informatie bij de desbetreffende opleiding die je moet volgen. Deze staan op deze site vermeld.

* Hoeveel examens moet ik afleggen?

In totaal met specialisatie opleidingen leg je 3 examens af. Dit is de opleiding costumière, specialisatie opleiding en docent. Als je vrijstelling( en) hebt, dan kunnen dit 1 of 2 examens zijn.

* Zijn de examens landelijk erkend?

Alle examens die afgenomen worden zijn interne opleidingen. Je krijgt dus een Topais getuigschrift op het moment. Er wordt druk aan gewerkt alle opleidingen erkenning aan te vragen.

* Ik ben woonachtig ver van de aangesloten modevakscholen. Is het mogelijk om als thuisstudie de opleidingen tot docent te volgen?

Het beste, zeker als je alle opleidingen volgt, toch te investeren in tijd om op locatie deze te volgen, maar als het echt niet mogelijk is, dan kan je de opleidingen volgen als thuisstudie. Wel zijn hier een aantal extra voorwaarden aan verbonden. Ook is het de verplichting om 1 keer per 2 maanden op locatie aanwezig te zijn imv voortgang, toetsen en evaluaties. 

Wil je meer informatie hieromtrent? Neem dan contact op met; Ilona de Vries. Tel: 06-27909543. Of per mail. Zij zal al je vragen beantwoorden. 

 

Weetje!

Wist je als je de kosten die je maakt voor je ( toekomstige) beroep dit van de belasting mag aftrekken? Dit heet scholingsaftrek. Onder de studiekosten valt onder meer het boekengeld, lesgeld en examengeld.